Avantura narave

Avantura narave

Avantura narave

 

Marsikdo se sprašuje kdo je ustanovitelj blagovne znamke Avantura narave. Kdo izdeluje vse te izdelke? Kje nastajajo? Vse to in še več vam bomo danes razkrili v našem prvem blog zapisu.

 

Blagovna znamka Avantura narave je nastala že nekaj let nazaj, čisto tako, spontano bi lahko rekli. Jerneja je tako kot vsako leto dopustovala na Hrvaški obali, natančneje na otoku Cres.

 

Za vse tiste, ki tega otoka še ne poznate, vam lahko povem, da je zanj značilna kristalno modra obala, tako peščena, skalnata kot tudi obala v celoti posuta z drobnimi kamenčki. Kaj še? Otok je še toliko bolj čudovit zaradi dejstva, da se sam oskrbuje s pitno vodo. Vransko jezero je res tak velik fenomen otoka, v katerega se steka meteorna voda in tako oskrbuje tako otok Cres kot tudi Lošinj.

 

Za otok je značilno zmerno toplo – deževno podnebje s suhimi in vročimi poletji. Tipično mediteransko podnebje, bi lahko rekli. Prav zaradi tega je tudi zelo biotsko raznovrsten. Kaj to pomeni? To pomeni, da na otoku raste približno 1300 različnih rastlinskih vrst. Vse od visokih, gostih gozdov posejanih s hrastom, gabri, bezgom in kostanjem na severu, do golih pašnikov ter grmičevja na osrednjem in južnem predelu otoka.

 

Kaj se je torej zgodilo? V Jerneji se je rodila ljubezen do rastlin, vonjav in eteričnih olj. Ker je bila ljubezen z vsakim dnem večja, se je Jerneja odločila, da bo tudi sama poskusila rastline raziskati, uporabiti in iz njih pripraviti kozmetiko. Tako so nastali prvi macerati iz smilja, ognjiča, kamilice, žajblja, … in še bi lahko naštevala. Prebudila se je Jernejina ustvarjalna plat, katera se razvija še danes.

 

Ni pa vse tako enostavno. Vsaka rastlina je zgodba zase in prav vsaka služi svojemu namenu. Tako se je začelo pravo raziskovanje. Vsega. Od začetka.

 

Katero rastlino uporabiti? Kje jo lahko najdemo? Kako jo negujemo? Kako posušimo? Čemu sploh služi?

 

Kmalu so nastali prvi serumi, kreme in mazila. Vseeno je koža zelo kompleksna in hkrati največji organ našega telesa. Njena nega je pomembna in paziti moramo, da uporabimo kakovostne sestavine in jih tudi pravilno uporabimo, da le te služijo svojemu namenu. Tako se je Jerneja odločila za dodatno izobraževanje. V Zagrebu je opravila poklicno izobraževanje za aroma-terapevtko, svoje znanje pa dopolnjuje tudi danes, saj se redno udeležuje tečajev s področja naravne kozmetike pri priznani slovenski predavateljici.

 

Danes ima blagovna znamka Avanture narave v ponudbi že kar nekaj izdelkov za nego rok, obraza in telesa.

 

Krema za roke mandelj je Jernejin prvi produkt in nanj je še posebej ponosna. Zelo smo veseli, da smo ponudbi dodali tudi izdelke iz industrijske konoplje, katero sami pridelujemo v Sloveniji. Danes je marsikdo že seznanjen z njenim delovanjem in uporabo, vseeno pa si več o tej temi lahko preberete v našem drugem blog zapisu. Jerneja je ustvarila Konopljino kremo s CBD, Konopljino mazilo in konopljin balzam za ustnice. Potem je tu še Ognjičevo mazilo in Kremica za obraz Immortelle. Pa da ne pozabim na balzame za ustnice in trda mila, katerih okuse in vonje si lahko ogledate v naši spletni trgovinici.

 

Te izdelke že nekaj let naše stranke pridno uporabljajo, jih pohvalijo in se vedno vračajo po nove. Prepoznale so kakovost, zaupajo v sestavo in izdelavo naših izdelkov, zato smo se odločili, da izdelke ponudimo tudi ljudem, ki morda še nikoli niso slišali za blagovno znamko Avantura narave, niti ne vejo kaj izdelujemo in nas ne poznajo.

 

To lahko hitro spremenimo. Če ste moj blog prebrali do sem, potem veste kaj predstavlja blagovna znamka Avantura narave. Veste, da izdelujemo naravno kozmetiko, da pridelujemo industrijsko konopljo in da za vsem tem ustvarjanjem stoji Jerneja.

 

Kdo je Jerneja? Jerneja Sušnik živi na gorenjskem, natančneje v Šenčurju. Mogoče veš po čem je znana občina Šenčur? Dam en manjši namig. Gre za značilno jed, katera se pogosto znajde na vaši mizi ob nedeljskem kosilu. Vsaj pri nas je tako, da brez krompirja težko rečemo, da smo jedli pravo nedeljsko kosilo. Sicer nismo kaj dosti povezani s to občinsko tradicijo, vseeno pa prav tukaj nastajajo vsi naši izdelki, se prideluje industrijska konoplja in tukaj nastajajo ideje za nove izdelke.

 

V Šenčurju se nahaja tudi naša majhna trgovinica, ki v običajnih časih poka po šivih od vseh obiskovalcev. Vsi pa vemo, da trenutno niso običajni časi, zato tudi naša trgovinica malce bolj sameva. Vseeno se ves čas trudimo in za vas ustvarjamo nove izdelke, katere komaj čakamo, da vam jih lahko predstavimo.

 

Leto 2020 je bilo za nas uspešno. Zakaj? Zdravi smo vsi. Tudi dolgčas nam ni bilo. In kar je najbolj pomembno, uspelo nam je narediti korak naprej tudi s poslovnega vidika in za vas ustvariti spletno trgovino. In da ne bom predolga vas kar vljudno vabim, da si jo ogledate in pobrskate med našimi izdelki. Prepričana sem, da bo vsak našel nekaj zase. Še moj predlog? Prijavi se na naše novičke, saj kmalu sledijo novi, noro dobri izdelki za katere si želiš, da zanje izveš prvi/a in jih tako lahko naročiš po predprodajni ceni.

 

Zaenkrat dovolj o tej temi. Več o industrijski konoplji si lahko prebereš na drugem blogu, hkrati pa sem za vas pripravila nekaj idej in predlogov za božično nakupovanje. Morda prepozno za letošnje leto, vseeno pa lahko nekomu pridejo prav tudi za kakšno drugo priložnost.

 

Maja

Avantura narave
Nazaj na seznam objav